NE PRIHVAĆAJTE PONUDE ZA TRGOVANJE INTERNETSKE PLATFORME EUROTRADES.COM

Ako ste zainteresirani za ulaganja, kao prvi korak važno je preko registra HANFA-e provjeriti ima li društvo odobrenje za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti

U posljednje vrijeme zapažen je velik broj ponuda hrvatskim građanima za ulaganje putem internetske stranice eutorades.com.

Riječ je o internetskoj platformi za trgovanje ugovorima za razlike (takozvanim CFD-ovima) koja na svojim stranicama ne navodi društvo koje stoji iza platforme niti ikakve informacije o dobivenoj licenci za takvo poslovanje.

Navedena internetska platforma nema odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske pa Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) poziva ulagatelje s područja RH da ne trguju putem te platforme i ne prihvaćaju ponude za trgovanje od strane njezinih prodajnih predstavnika.

S obzirom na to da je riječ o nelicenciranom pružatelju usluga često se radi o nekom obliku prijevare ulagatelja pa se građane poziva da ne sudjeluju u tim aktivnostima jer je velika vjerojatnost da uloženi novac neće moći vratiti.

Ako ste zainteresirani za ulaganja, kao prvi korak važno je provjeriti ima li društvo odobrenje HANFA-e za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti i to putem registra kojem možete pristupiti u potpunosti besplatno.

Naime, HANFA redovito ažurira popis društava koja imaju odobrenje za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti na području Hrvatske, popis vezanih zastupnika kao i popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država Europske unije, a koji mogu izravno pružati usluge na području Hrvatske.