HANFA UPOZORAVA GRAĐANE NA DRUŠTVO DRYDEN PARTNERS IZ TAJVANA

Navedeno društvo nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj

Hanfa skreće pozornost građana i ulagatelja iz Republike Hrvatske na društvo Dryden Partners iz Tajvana koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja, ali i planiranja mirovine. Navedeno društvo nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj. 

Prema navodima s njihove internetske stranice društvo nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja i trgovanja vrijednosnim papirima do upravljanja imovinom, ali i planiranja mirovine.  

Pregledom stranice društva nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga. Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj.

Stoga napominjemo da navedeno društvo nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Republike Hrvatske koje se spominju na Internetskoj stranici.

Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom. Stoga pozivamo ulagatelje s područja Republike Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s navedenim društvom.

Registar društava koja imaju odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području Republike Hrvatske dostupni su na internetskim stranicama Hanfe ovdje. Na internetskoj stranici Hanfe dostupan je i registar notificiranih društava za upravljanje investicijskim fondovima  te Hanfa ovim putem još jednom poziva ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom ili društvom za upravljanje investicijskim fondovima provjere ima li isto potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje usluga na području Republike Hrvatske.

2023-09-22 Dryden Partners primjer ponude.jpg