DESET NAJČITANIJIH TEMA U 2021. GODINI

Financijskog znanja nikada dovoljno i zato objavljujemo podsjetnik na deset najčitanijih tema u 2021. godini, za slučaj da ste neku propustili.

U prošloj godini objavili smo brojne edukativne tekstove i informacije na našem portalu „Novac za sutra“, a neke ste od njih puno puta kliknuli i podijelili. Financijskog znanja nikada dovoljno i zato neka jedan od ciljeva i u novoj godini bude stjecanje novih financijskih informacija i znanja. Odvažite se i samo krenite, a nadamo se da će vam u ostvarenju tog cilja pomoći i naša ljestvica najčitanijih tekstova iz 2021. godine! 
Najčitaniji tekst bio je onaj na temu isplata sredstava iz drugog mirovinskog stupa. Zanimalo vas je kako iskoristiti ta sredstva kada dođe vrijeme za mirovnu, isplaćuju li se ona samo putem mirovinskog osiguravajućeg društva, jesu li nasljedna? Više o tome možete saznati ovdje. O tome koje su razlike između leasinga i kredita te koje sve vrste leasinga postoje, pisali smo ovdje. Tema životnih osiguranja uvijek je popularna, a kako te police često služe i kao instrument osiguranja uz bankarski kredit, riječ je o proizvodu koji je uglavnom poznat. No o tome koje sve vrste polica životnog osiguranja postoje, dobro je pročitati u ovom tekstu , a prilikom ugovaranja svakako treba voditi računa o tome ugovara li se i franšiza
O tome kako ide procedura prilikom umirovljenja ako ste štedjeli u oba mirovinska stupa, pročitajte u ovom tekstu , a ako ste se tek zaposlili i počeli raditi, onda svakako sami odlučite u kojem će se mirovinskom fondu oplođivati dio vaših doprinosa te o tome kako i gdje prvi put izabrati mirovinski fond pročitajte ovdje. O osnovnim pojmovima i vrstama mirovine možete, za početak, više pročitati ovdje , a ako vas više zanima klasična bankarska štednja, onda je ovo tekst za vas. Ako se, pak, planirate upustiti u investiranje, osnove ulaganja u investicijskim fondovima saznat ćete ovdje.

No ako ste cijelu godinu vrijedno učili o financijama te osviješteno raspolažete svojim kućnim budžetom i sve ste tekstove s našeg portala već pročitali, onda je red da se opustite uz dobar film, naravno financijske tematike!